Villámby gazdit keres - Pizzakutya.hu

Villámby gazdit keres - Pizzakutya.hu

Villámby – 2014-ben született rövidszőrű német vizsla kan

Kóborlásai során találtak rá, egy idős hölgy volt gazdája, de Villámby szökései és epilepsziája miatt nem tudott gondoskodni róla, ezért segítséget kértek számára.

Jelenleg családi panziós helyen él. A neveltetése elég hiányos, ezért most sok foglalkozást igényel, az alkalmazkodás és a beilleszkedés még nehezen megy neki. A lakásban élést és otthon az egyedül maradást is tanulnia kell. A szobaboxot nagyon megszerette, nem ugat benne, szobatiszta, szívesen pihen ott, annyira, hogy ki sem akar jönni. Kutyákkal elég domináns, ezért csak egyedüli kutyának ajánljuk, kisállatok mellé sem ideális. Túl van az ivartalanításon, ennek köszönhetően már most nyugodtabb a természete, bízunk a viselkedésére gyakorolt további pozitív hatásokban. Pórázon már szépen megy, nagyon szeret sétálni, egy aktív, kutyás tapasztalatokkal rendelkező és határozott gazdi lenne számára ideális társ, aki lehetőleg sokat van otthon/ otthonról dolgozik vagy magával tudja vinni dolgozni, gyerekek mellé nem ajánljuk őt. Szökésre erősen hajlamos, és behívni is elég nehéz, viszont az étvágya nagyon jó, jutalomfalattal könnyen motiválható.
Az epilepsziájáról jelenleg annyit tudunk, hogy kb 1,5 évvel ezelőtt kezdődtek a rohamok, amik 1-2 percesek, a gyakoriságáról nincs információnk. A gondozásunkban eddig még nem volt rohama (az ivartalanításnál sem), csak egy-két enyhe száj- és fejremegés volt. Ha mégis lesz nagyobb rohama, akkor dokumentálni fogjuk, hogy a későbbiekben ennek megfelelően tudjuk kezeltetni őt. Jelenleg Sevenal 100 mg-ból 2×1, Levetiracetam Stada 500 mg 3×1 szed.

Az érdeklődők bemutatkozó leveleit e-mailben várjuk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre. Az e-mailes/ telefonos egyeztetést követően a gazdijelölt meglátogatja a kiszemelt kutyát. Minden védencünket oltva, chippel ellátva, parazita mentesítve, szívféregre szűrten, kizárólag benti tartással és ivartalanítva adjuk örökbe (szívféreg pozitív és kölyök kutyák esetében ivartalanítási kötelezettséggel). Örökbefogadás minden esetben csak az örökbefogadási nyilatkozat feltételeinek elolvasása, tudomásulvétele, és annak aláírása után lehetséges. Egyesületünk kizárólag benti tartással ad örökbe, kerti tartásra NEM. Amíg a gazda nem tartózkodik otthon addig is csak a lakásban/ házban helyezheti el a kutyát, megelőzve a szökést/ lopást/ mérgezést/ stb., illetve a hideg és meleg idő viszontagságait. Erre sem a kert, sem a kertben lévő kennel nem alkalmas. Kérjük, csak olyan jelentkezzen örökbe fogadónak, aki a benti tartás feltételeit tudja vállalni, melyet alkalmanként szúrópróbaszerűen ellenőrizhetünk. 2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 30.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni, mely a kutya kezelésének, oltásainak egy részét fedezik.