Gyakori kérdések

Hogyan lehet örökbe fogadni?

Az örökbefogadás menete:

Az érdeklődő bemutatkozó levelet ír nekünk a megfelelő csoportnak, hogy jobban megismerhessük.

magyarvizslasos@gmail.com; info@futrinkautca.hu; nemetdogsos@gmail.com; futrinkatacsko@gmail.com

Megfontolt örökbeadásokra törekszünk, és már a bemutatkozás formájából is gyakran kiderül számunkra, hogy felelős állattartóval van-e dolgunk. E-mail-en és telefonon történő egyeztetést követően az érdeklődő meglátogatja kiszemelt védencünket. Ekkor még nem viheti haza, ha védencünk készen áll az örökbefogadásra (tehát egészséges, és már túl van az ivartalanításon), és minden egyéb feltétel is megfelelő (tehát a szimpátia kölcsönös minden oldalról), akkor Egyesületünk valamelyik tagja személyesen viszi házhoz és adja örökbe. Ennek célja, hogy láthassuk, hová kerül a védencünk, és az e-mail-ezés/ telefonváltás után személyesen is megismerhessük a leendő gazdát. Kutyát kizárólag benti tartással adunk örökbe, kerti tartásra nem. Fontosnak tartjuk, hogy kertes ház esetén is meg legyen adva a kutyának a rendszeres sétáltatás (nem csak a kertben, hanem utcán/ erdőn/ mezőn/ parkban) és a lakáson belüli tartás akkor is, ha nincsenek otthon gazdái. Az örökbefogadási szerződésbe foglalt feltétel része a rendszeres állatorvosi felügyelet, a jó minőségű élelem, és nem utolsó sorban a rengeteg szeretet, az élethosszig történő gondoskodás, felelősségvállalás.

Az örökbefogadási szerződésben az is rögzítésre kerül, hogy a gazda nem adhatja tovább másnak a kutyát, tehát ha bármi miatt meggondolja magát, nekünk kell jeleznie és visszakerül a gondozásunkba. Alapszabály továbbá, hogy ha elszökik/ elveszik a kutya, akkor az örökbefogadónak 24 órán belül értesítenie kell bennünket. Minden védencünk oltva, chipezve, parazitamentesítve, szívféregre szűrve és ivartalanítva kerül gazdához.

 

Mennyibe kerül az örökbefogadás?

2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 20.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni. Évente 400-500 kutya kerül a gondozásunkba, akiknek ellátása nagyon sokba kerül, csupán az adó 1% felajánlásokból és adományokból finanszírozzuk mindezt, állami és egyéb segítséget nem kapunk. Ez a jelképes adomány a kutyák orvosi és tartási költségeinek csak minimális részét fedezik.

 

Amennyiben lehetősége van rá, kérjük lépjen be pártolóink közé és váltsa ki tagsági kártyáját. A tagsági kártya kiváltásával nem csak támogatja egyesületünket, hanem egyben egy olyan közösség tagjává is válik, amely szerződött partnereinknél kedvezményesen vásárolhat, vagy vehet igénybe szolgáltatásokat. A Futrinka kártyáról bővebben itt olvashat.

Miért csak benti tartással lehet örökbe fogadni a kutyákat?

Kutyáinkat sokszor borzalmas körülmények közül mentjük. Sokuk a kert végében láncon vagy egy tákolt ólban tengették életüket, áztak, fáztak vagy éppen a nap elől sem tudtak elbújni a rossz tartásik körülményeik miatt.
Mi nem szeretnénk újból kitenni őket ennek, ezért is ragaszkodunk a benti tartáshoz, ahhoz, hogy a család egyenrangú családtagként kezelje kutyáinkat. Mert ezt ÉRDEMLIK!

Kutyáink nem házörző fajták, és az esélytelen keverék kutyáink sem azok. Amikor bejön a hideg téli időszak, és a hőmérséklet lemegy 5 fok alá, ők már fáznak. Hiszen a bundájuk nem melegíti őket eléggé. Ha egyedül vannak a kertben és nem foglalkoznak velük, akkor elszökhetnek, és bármilyen baleset érheti őket. Hiszen nem figyel rájuk senki.

Mi családtagokat adunk örökbe, akiket csak szeretni kell  és megadni nekik mindazt, amit előző életükben nem adtak meg nekik. A SZERETETET és TÖRŐDÉST.

Milyen induló költségekkel kell számolnom?

Védenceinket oltva, chipezve, parazitamentesítve, szívféregre szűrve és ivartalanítva adjuk át új családjához. Ezeknek orvosi költségét mind Egyesületünk állja. Az örökbe fogadásnak az Egyesület felé fizetendő költsége nincs.

Abban az esetben, ha kölyökkutyát adunk örökbe a leendő gazdinak vállalnia kell az ivartalanítás és a még hátralévő oltások költségét. De Egyesületünk a kezdeti oltásokat és parazitamentesítést megadja a védenceinek.

Természetesen egy új családtag érkezése minden esetben jár bizonyos kezdeti beruházásokkal. Pl. póráz, fekhely, kutyatáp, játékok, paraziták elleni védelem, stb.

Sokat spórolhat, ha kiváltja Futrinka tagsági kártyáját és igénybe veszi partnereinknél a kártyához járó kedvezményeket. A Futrinka kártyáról itt olvashat bővebben.