Szandi és Mazsi gazdit keres - Pizzakutya.hu

Mazsi és Szandika
Korábbi tulajdonosuk halála miatt kerültek a gondozásunkba. Mivel Szandika nagyon ragaszkodik Mazsihoz, ezért csak együtt fogadhatók örökbe!

Mazsi 5-6 év körüli kis termetű pincsi szuka: Emberekkel kedves, örül minden törődésnek, szeret a társaságukban lenni. Néha örömében hajlamos az ember bokáját megcsipkedni, de ez csak játék és le is szoktatható róla. Emiatt viszont kisgyerekes családba nem ajánljuk. Lakásban tökéletesen viselkedik, nem rombol, nem tesz tönkre semmit, teljesen szobatiszta. Kutyákkal jól kijön, de igazi őrmester módjára viselkedik, nagyon domináns, mindenkit eligazít, de verekedés nem történik, csak oda kell figyelni rá. Nincs nagy mozgásigénye, viszont imád bóklászni a kertben.

Szandika 13 év körüli drótszőrű magyar vizsla szuka: Ő is nagyon szereti, ha az emberek közelében lehet, igényli a vele való foglalkozást. A lakást kulturáltan használja, viszont néha előfordul, hogy bepisil, de ez azért van mert nincs kedve kimenni és nem szeret kabátot venni. Hideg időben muszáj felöltöztetni, mert hamar megfázik. Más kutyával tökéletes a viszonya, nem kötözködik senkivel. Enni egyedül szeret a saját tempójában. Nagy biztonságot, támaszt ad számára a társa, Mazsika és Mazsi figyel is rá: követi, igyekszik közelében tartózkodni. Nélküle Szandi sokkal bizonytalanabb lenne. Az orvosi kivizsgálásuk során Szandikáról kiderült, hogy súlyosan szívbeteg, folyamatosan gyógyszert kell szednie – Vetmedin, Cardalis, Furosemid, Panangin, Omega-3. Szívféreg tesztje is pozitív lett, de erre orvosi javaslat alapján egyelőre nem kap kezelést, hogy a máját ne terheljük le. Olyan gazdát keresünk számukra, akik elfogadják Szandika állapotát és felelősen vállalni tudják a kezelését/gyógyszerezését is, valamint nyugodt, szeretet teljes otthont tudnának biztosítani számukra.

Az érdeklődők bemutatkozó leveleit e-mailben várjuk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre. Az e-mailes/ telefonos egyeztetést követően a gazdijelölt meglátogatja a kiszemelt kutyát. Minden védencünket oltva, chippel ellátva, parazita mentesítve, szívféregre szűrten, kizárólag benti tartással és ivartalanítva adjuk örökbe (szívféreg pozitív és kölyök kutyák esetében ivartalanítási kötelezettséggel). Örökbefogadás minden esetben csak az örökbefogadási nyilatkozat feltételeinek elolvasása, tudomásulvétele, és annak aláírása után lehetséges. Egyesületünk kizárólag benti tartással ad örökbe, kerti tartásra NEM. Amíg a gazda nem tartózkodik otthon addig is csak a lakásban/ házban helyezheti el a kutyát, megelőzve a szökést/ lopást/ mérgezést/ stb., illetve a hideg és meleg idő viszontagságait. Erre sem a kert, sem a kertben lévő kennel nem alkalmas. Kérjük, csak olyan jelentkezzen örökbe fogadónak, aki a benti tartás feltételeit tudja vállalni, melyet alkalmanként szúrópróbaszerűen ellenőrizhetünk. 2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 30.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni, mely a kutya kezelésének, oltásainak egy részét fedezik.