Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 48. héten?

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 48. héten?

Tacskó fajtamentő csoportunkhoz megérkezett Porc, a 3 éves standard méretű rövid szőrű fekete-cser kan. Félénk fiúcska, még nagyon meg van ijedve, de reméljük hamar rájön, hogy itt már szeretni fogják. Mindent megteszünk ennek érdekében. Jelenleg szívféregre pozitív lett, kezelése megkezdődött.

Vizsla fajtamentő csoportunk nagy fába vágta a fejszéjét és elkezdte szervezni több kutya átvételét.
Szomjas a Menhely az Állatokért Alapítványtól érkezett hozzánk. 9 év körüli vizsla fiú, gyönyörű pofijú, morgolódós duma gép. Agressziót nem tapasztaltunk nála, nem kap oda és nem bánt senkit, csak szereti mondani a magáét.
sz2
Azonnali segítséget kértek egy alomnyi kölyökhöz, akiket az utcán találtak. Minden szervezet telt házzal működik, ahogy mi is, és épp most szervezzük több kutya érkezését. De ha senki sem vállalta volna őket a B opció az maradt volna, hogy gyepmesteri telepre kerülnek, ami akár az életükbe is kerülhetett volna az immunizálatlan kölyköknek. Nyilván nem véletlenül voltak az utcán, feltételezhető, hogy valaki így próbált megszabadulni a nem kívánt szaporulatától. Eredetileg kilencen voltak, de szerencsére ketten a helyi állatvédők segítségével fognak gazdisodni. Heten pedig általunk fogják megtalálni álomcsaládjaikat. Mivel már elmúltak 8 hetesek, megkezdjük az oltási programjukat, chipezést és a gazdikeresést. A nevük: Blitz, Byron, Berkenye, Bóbita, Briós, Bíbor, Baki és Berkenye.
Villám, a drótos német vizsla lány korábbi tulajdonosától került hozzánk. Kutyákkal jól kijön, néha játszik velük, de nem igényli a társaságukat, egyedüli kutya is szívesen lenne. Nagyon ember függő, kell neki az emberi társaság.
v5
Korábbi tulajdonosától érkezett a gondozásunkba Füge, ideiglenes befogadóknál került elhelyezésre.
f5
Szintén korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba Bambusz.
b1
Dilara még babakorában került hozzánk, ki előbb, ki utóbb, de minden testvére gazdisodott, csak ő nem. Hosszú-hosszú ideje él ideiglenes befogadójánál, sok mindent megtanult, fejlődött, de így sem volt rá érdeklő. Ám hamarosan hivatalosan is gazdis kutya lesz, ugyanis ideiglenes befogadója szeretné őt örökbefogadni. Jobb gazdit kívánni sem tudnánk, az aktív kisasszonynak sok kirándulásban lesz továbbra is része, sokat tanulhat még pajtásaitól.
dilara.jpg

Miranda 6 hetesen érkezett a gondozásunkba teljesen szétcsúszott hátsó lábakkal, csak fókázva tudott “járni”. Örökbefogadóink barátai látva videóját jelentkeztek maguktól, hogy szeretnének ideiglenes befogadónak jelentkezni. Majd úgy döntöttek, hogy szeretnék véglegesre cserélni státuszát és örökbefogadni őt. Nagyon megszerették a kis lurkót, szuper élete van és lesz, nem tudnák már elengedni. 

mir