Köszönet a támogatásért Expodom Kft.!

Köszönet a támogatásért Expodom Kft.!

Köszönettel vettük 2019 év végénaz Expodom Kft. nagylelkű karácsonyi ajándékát. Rendezvényeinken nagy segítséget jelent egy ilyen könnyen összecsukható és egyszerűen szállítható pavilon, mely védenceinknek és önkénteseinknek is biztonságot nyújt akár egy zápor, vagy a tűző napsütés ellen.

A Futrinka Egyesület 2006-ban alakult állatszerető emberek összefogásával. Sok minden változott azóta, egy valami azonban nem: töretlen lelkesedésünk a bajba jutott, hontalan állatokért és az ő boldogságukért.

Négy tevékenységi csoportunk van: az esélytelen keveréket mentő alaptevékenységi csoport, és három fajtamentő csoport, akik a tacskó, a német dog, a vizsla, és ezen fajták típusos keverékeinek mentését tűzték ki célul. Az elmúlt évek során rengeteg szomorú sorsú, sovány, idős, beteg, szocializációra szoruló állat került a gondozásunkba az ország egész területéről. Egyre több kutyáról saját tulajdonosa mond le, de nagy számban kóborolnak az utcán, szomorkodnak gyepmesteri telepeken vagy kérnek segítséget menhelyek. Sajnos sok a segítségre szoruló kutya, és rohamosan emelkedik az idős, 10 év feletti kutyák száma, akikről a gazda betegsége, vagy halála miatt mondanak le az örökösök. A leggyakoribb leadási okok közé tartozik a kertes házból lakásba költözés, családi helyzet, ráébrednek, hogy túl kevés idejük jut a velük való foglalkozásra, problémás viselkedés, gyakori szökések, vagy, hogy anyagilag nem tudják ellátni, az orvosi költségeiket fedezni.

Minden védencünket oltva, chippel ellátva, parazita mentesítve, szívféregre szűrten, kizárólag benti tartással és ivartalanítva adjuk örökbe (szívféreg pozitív és kölyökkutyák esetében ivartalanítási kötelezettséggel). Az örökbefogadási szerződésben foglalt feltételek része még a rendszeres állatorvosi felügyelet, az éves emlékeztető oltások beadatása, a jó minőségű élelem, és nem utolsó sorban a rengeteg szeretet és az élethosszig történő gondoskodás, felelősségvállalás.

Tudásunk és lehetőségeink szerint megteszünk mindent, hogy jobb életet biztosíthassunk számukra. Fajtájuktól, koruktól, esetleges viselkedési vagy egészségügyi problémájuktól függően hosszabb vagy rövidebb időt töltenek a gondozásunkban, de végül mindannyian igényeiknek megfelelően, gondosan kiválasztott és ellenőrzött családokban találják meg végleges otthonaikat.

Fontos számunkra, hogy rendezvényinken és „kihelyezett” iskolai előadásainkon felhívjük a figyelmet a felelős állattartásra, és az állatokkal való bánásmód megváltoztatására. Idén is részt veszünk számos rendezvényen és szervezünk saját örökbefogadó napokat is, de most már az Expodom Kft. segítségével.

Egyesületünk minden tagja önkéntes alapon végzi vállalt feladatait szabadidejében, civil munkájuk, családjuk mellett. Nem rendelkezünk sem autóval, sem irodával, sem technikai felszerelésekkel, önkénteseink otthonukban, saját eszközeiket használják. Saját tulajdonú menhelyünk nincs, így ideiglenes befogadóknál, valamint családi- és kutya panziókban kerülnek elhelyezésre védenceink.

Az Egyesületünk non-profit szervezet, adományokból és a felajánlott ESZJA 1%-ából tartja fenn magát. Ezért nagyon fontos nekünk minden céges felajánlás, melyért nem tudunk elég hálásak lenni.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Expodom Kft.-nek, az általa felajánlott kerti pavilont, mellyel  komfortosabbá teszik védenceink,  önkéntesink, valamint a hozzánk látogató támogatók, érdeklődők kitelepüléses rendezvényeit.