Echo gazdit keres - Pizzakutya.hu

Echo – 2012-ben született közepes termetű vizsla keverék kan

Talált kutyaként került gondozásunkba.

Jelenleg családi panziós helyen él. Emberekkel nagyon kedves, barátságos. Csendes, nyugodt kutya, nagyon szeret aludni, szinte egész nap ezt csinálná, hiszen élvezi, hogy végre melegben lehet. A kertben is szívesen tartózkodik, bóklászik vagy napozik. Lakásban élésre eddig nem volt módja, de már nagyon ügyes, kulturáltan viselkedik, semmit nem tesz tönkre, a szobatisztasága viszont még változó, előfordulnak balesetek. Egyedül hagyva nem szeparál, nyugodtan várakozik. Az étvágya jó, de válogatós és folyton lopkodna. A jó idő eljöttével aktívabb, imád plüssjátékokat hurcolni és odanyomogatni mindenkinek! Igyekszik szót fogadni, első szóra behívható. A többi kutyával jól kijön, bár kanokkal időnként morgolódik. Szukákkal semmi problémája nincs. Nyugodt életmódú családot keresünk neki, ahol a napi séták után a gazdik közelében töltheti az időt a kanapén, közös tévézéssel, összebújással. Kedves természete miatt nagyobb, a kutyákkal már okosan bánni tudó gyerekek mellé is örökbe fogadható. Autóban egyelőre nem szeret utazni, valószínűleg soha nem volt erre módja, ezért ezt még szoknia kell.
Szívféregtesztje pozitív lett, a lassabb, de biztonságosabb módszerrel (Advocate spot-on és Doxycycline antibiotikum) megkezdtük kezelését. Melyet leendő gazdájának folytatnia kell majd, amíg negatív nem lesz. A szívférgességet szúnyogok terjesztik, közvetlen érintkezéssel nem fertőz kutyáról más állatra vagy emberre.

Az érdeklődők bemutatkozó leveleit e-mailben várjuk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre. Az e-mailes/ telefonos egyeztetést követően a gazdijelölt meglátogatja a kiszemelt kutyát. Minden védencünket oltva, chippel ellátva, parazita mentesítve, szívféregre szűrten, kizárólag benti tartással és ivartalanítva adjuk örökbe (szívféreg pozitív és kölyök kutyák esetében ivartalanítási kötelezettséggel). Örökbefogadás minden esetben csak az örökbefogadási nyilatkozat feltételeinek elolvasása, tudomásulvétele, és annak aláírása után lehetséges. Egyesületünk kizárólag benti tartással ad örökbe, kerti tartásra NEM. Amíg a gazda nem tartózkodik otthon addig is csak a lakásban/ házban helyezheti el a kutyát, megelőzve a szökést/ lopást/ mérgezést/ stb., illetve a hideg és meleg idő viszontagságait. Erre sem a kert, sem a kertben lévő kennel nem alkalmas. Kérjük, csak olyan jelentkezzen örökbe fogadónak, aki a benti tartás feltételeit tudja vállalni, melyet alkalmanként szúrópróbaszerűen ellenőrizhetünk. 2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 30.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni, mely a kutya kezelésének, oltásainak egy részét fedezik.