Benito gazdit keres - Pizzakutya.hu

Benito gazdit keres - Pizzakutya.hu

Benito – 2019-ben született közepes termetű vizsla keverék kan

A Miskolci Gyepmesteri telepről került gondozásunkba.
Jelenleg családi panziós helyen él. Gondozója eddigi tapasztalata alapján nagyon félénk, rebbenékeny kutya. Emberekkel kedves, látszik rajta, hogy szeretne nyitni feléjük, de a félelme akadályozza egyelőre. Valószínűleg nagy trauma érhette valamikor, ezért idő kell még neki, amíg megszokja a környezetét, a körülötte élőket. Egyébként normális, kezelhető kutya. Kutyatársaitól – mérettől függetlenül – szintén nagyon fél, őket is meg kell szoknia. Kizárólag olyanok jelentkezését várjuk, akiknek van kutyás tapasztalata, akik elfogadják Beni jelenlegi állapotát és a későbbiek során felelősen vállalják a további fejlesztését, nevelését, segítik, egyengetik az útját, hogy idővel ő is kiegyensúlyozott, boldog életet élhessen!
Szívféregtesztje pozitív lett, a lassabb, de biztonságosabb módszerrel (Advocate spot-on és Doxycycline antibiotikum) megkezdtük kezelését. Melyet leendő gazdájának folytatnia kell majd, amíg negatív nem lesz. A szívférgességet szúnyogok terjesztik, közvetlen érintkezéssel nem fertőz kutyáról más állatra vagy emberre.

Az érdeklődők bemutatkozó leveleit e-mailben várjuk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre. Az e-mailes/ telefonos egyeztetést követően a gazdijelölt meglátogatja a kiszemelt kutyát. Minden védencünket oltva, chippel ellátva, parazita mentesítve, szívféregre szűrten, kizárólag benti tartással és ivartalanítva adjuk örökbe (szívféreg pozitív és kölyök kutyák esetében ivartalanítási kötelezettséggel). Örökbefogadás minden esetben csak az örökbefogadási nyilatkozat feltételeinek elolvasása, tudomásulvétele, és annak aláírása után lehetséges. Egyesületünk kizárólag benti tartással ad örökbe, kerti tartásra NEM. Amíg a gazda nem tartózkodik otthon addig is csak a lakásban/ házban helyezheti el a kutyát, megelőzve a szökést/ lopást/ mérgezést/ stb., illetve a hideg és meleg idő viszontagságait. Erre sem a kert, sem a kertben lévő kennel nem alkalmas. Kérjük, csak olyan jelentkezzen örökbe fogadónak, aki a benti tartás feltételeit tudja vállalni, melyet alkalmanként szúrópróbaszerűen ellenőrizhetünk. 2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 30.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni, mely a kutya kezelésének, oltásainak egy részét fedezik.