Kiss Léna

Kiss Léna

Német dog Fajtamentő csoport Vezető

Kiskorom óta rengeteg időt töltöttem kutyák, macskák és lovak között. Az állatszeretet mindig is megvolt, és nagyon nagy volt az öröm, mikor végre saját kutyám lehetett. Kisiskolás koromban érkezett hozzánk Alex, a gyönyörű skót juhász. 16 évig volt a családunk tagja.

Futrinkás „pályafutásom” 2006-ban, ideiglenes befogadással indult. Az Illatos útról kihozott, nagyon sovány, szopornyicás német dog lánykának, Kyrának kerestek helyet 2 hétre. Jelentkeztem, és igyekeztem a lehető legtöbbet megtenni érte. Általa még jobban megismertem a német dogokat, és tudtam, hogy véglegesen elköteleződtem a fajta iránt. Kyra költözése után elkezdtem kijárni Tárnokra, ellátni a kint lakó védenceinket, fuvarokban segítettem, fotózásban, kapcsolattartásban az ideiglenes befogadókkal.

Egyre jobban beleláttam az Egyesület működésébe, és szerettem volna még többet segíteni. 2012-ben vettem át a Német dog fajtamentés vezetését. Nem könnyű feladat, nagy felelősséggel jár, de minden nehéz percet százszorosan ad vissza, mikor a már gazdis, boldog kutyáinkról kapunk híreket, fotókat. Feladataim közé tartozik a bérelt kennelsoron elszállásolt német dogjaink “minden napjainak” felügyelete, állatorvosi látogatásaik szervezése, a beérkező e-mailek kezelése, a dogos Facebook oldal kezelése, érdeklődőkkel személyes találkozás, gazdihoz költözések szervezése, lebonyolítása. A korábbi védenceink sorsának nyomon követése és még sok-sok apróság, amik segítik az adománygyűjtéseket, hogy biztosítsuk védenceink minőségi, felelősségteljes ellátását. Nagyon sok mindent tanultam ezalatt a 11 év alatt, s igyekszem még sokáig segíteni kutyáinkat, Egyesületünket.