Tacskó fajtamentés

..nekünk a holnap lesz majd szép...

Vannak a kutyák, és vannak a TACSKÓK!

Nagyot téved az, aki szerint a kutya harminc kilónál kezdődik...

Kis test, nagy lélek, nagy akarat, nagy bátorság, és nagy ego: ő a TACSKÓ

Akinek egyszer volt tacskója, annak mindig is lesz

Rólunk

A tacskó fajtamentés a Futrinka Egyesület keretein belül működik. Lehetőségeinkhez mérten, sokszor erőnkön felül igyekszünk minden tacskót és típusos tacskó keveréket szőrfajtától, mérettől, marmagasságtól függetlenül megmenteni. Kutyáink érkeznek gazdától, gyepmesteri telepekről, menhelyekről, utcáról sajnos egyre többen vannak. A gondozásunkba vett kutyákat, lehetőség szerint ideiglenes befogadóknál, és családi panziókban helyezzük el, olyan körülményeket biztosítva, hogy ezzel is segíteni tudjuk a gazdisodás lehetőségét. Az első perctől kezdve igyekszünk megadni nekik mindent, amire szükségük van. Első sorban biztonságot, nyugalmat, szeretetet. A – még nem végleges – otthon melegét. Biztosítjuk számukra jó minőségű élelmet, táplálékkiegészítőket. Minden szükséges orvosi kezelést ellátást, megkapnak. Ez a műtéteket, gyógyszereket, chipet, oltási programot, parazitamentesítést, (bolhairtást, féreghajtást), a szívféregszűrést és ivartalanítást jelenti. Igyekszünk megismerni a kutyáinkat, milyen az állapota, hogy viselkedik, milyen gazdihoz illik a természete. Amennyiben viselkedési problémája van tréner segítségét vesszük igénybe. Amikor tőlünk fogadsz örökbe kutyát, mi nem árulunk zsákbamacskát. Szeretnénk megismerni, és igyekszünk hozzásegíteni Téged egy olyan kutyához aki beleillik az élet viteledbe, ez nagyon fontos dolog, mivel ez egy hosszú távú kapcsolat mely akár 15 évre szól. Elmondjuk milyen a kutya, mire kell figyelned, mire számíthatsz amikor Hozzád kerül, és mit javasolunk vele kapcsolatban. Fogadd meg a tanácsainkat, mert ez sokat segít abban, hogy tökéletes kapcsolatod legyen az új családtaggal. Kérésünk csak annyi, fogadd el feltételeinket (kutyáink oltva, chipezve, ivartalanítva; csak benti tartással fogadhatóak örökbe). Ha segítségünkre van szükséged, vagy kérdésed van minket megtalálsz! És még egy szeresd őt mindig, és vigyázz rá, mert neki mindig Te leszel az első, ne kelljen csalódnia!
Támogatói ajándékok
Az ajándékok megtekintéséhez kattintson a képre.
Kiemelt segítőink
Kapcsolat
futrinkatacsko[kukac]gmail.com https://www.facebook.com/tacskosos/

A tacskó jellemzői

A tacskó eleven, közismerten értelmes, találékony és okos kutya. Nem a legengedelmesebb fajta, az akaratossága néha már komikus. A tacskó csupa ellentét. A terepen igen bátor, szívós és kitartó, odahaza azonban szereti a megszokott kényelmet, nagyon vágyik a figyelemre, és szemmel láthatóan kétségbe esik, ha szigorúan beszélnek vele. Ragaszkodik a gazdájához, és nem szereti, ha magára hagyják, bár hajlamos arra, hogy vadászösztöne hatására magányos felfedezőurakra induljon. A tacskó többnyire energikus és mozgékony, de nem szilaj. Csak akkor ugat, ha ismeretlen zajokat hall, s ha igazán bátor, meg is kísérli megállítani a betolakodót. Kiváló a szimata. Viselkedésére a rendíthetetlen eltökéltség jellemző: ha egyszer elhatároz valamit, rendkívül ügyesen tudja manipulálni a gazdáját a cél elérése érdekében. Tovább

Az örökbefogadás

Minden tőlünk kikerülő kutya oltott, parazitamentesített, chippezett és ivartalanított, kivéve a beteg, valamint  fiatal koruk miatt nem operálható kutyáinkat. Ilyen esetben ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe a kutyát. Esetleges egészségügyi problémáiról felvilágosítást adunk, elmondjuk mivel jár annak a kezelése, továbbá igyekszünk a lehető legrészletesebb tájékoztatást nyújtani az általunk megismert tulajdonságairól, viselkedéséről. Örökbefogadás minden esetben csak az örökbefogadási nyilatkozat feltételeinek elolvasása, tudomásulvétele, és a annak aláírása után lehetséges. Kutyáinkat minden esetben előzetes ismerkedés és családlátogatás után mi visszük házhoz. Csak kerti tartásra nem adunk kutyát, és megvizsgáljuk az alkalmasság körülményeit.

Mit jelent ideiglenes befogadónak lenni Számodra és mit a kutya számára? Kezdjük Veled. Van időd, módod és lehetőséged arra, hogy otthonodba fogadj egyet mentvényeink közül. Úgy ítéled meg, hogy Neked és a családod tagjainak – két- és négylábúakat is beleértve – egyaránt van kapacitásotok erre a nagyon szép, de nagyon áldozatos feladatra. Rendelkezned kell türelemmel, empátiával, nem kevés humorérzékkel és sok szabadidővel. Tudnod kell, hogy ez egy sírós-nevetős időszaka lesz az életednek. Az általad kiválasztott kutya csak nagyon ritka esetben teljesen problémamentes. Az igazat megvallva inkább az ellenkezője valószínű. Csak néhány az előforduló problémák közül: bepisil. És be is kakil. Szorong. Szocializálatlan. Ebből kifolyólag kezelhetetlen. Esetleg agresszív. Hab a tortán, ha balesetes, sérült, vagy valamilyen betegségben szenved. Jól hangzik? Ha még mindig úgy gondolod, képes vagy ezt a sok mindent külön-külön, vagy akár egyszerre kezelni, és ami talán a legfontosabb: NEM ADOD FEL, nos akkor van egy jó hírem. Napról napra látni fogod az átalakulást. Neked fog megnyílni. Te leszel, akinek először csóválja a farkát. Akinek először megnyalja a kezét. Akitől elfogadja a jó szót és a jó falatot. És észre sem veszed, mikor lett így – de az elején kezelhetetlen, kapkodós, csaholó, megátalkodott ebből mostanra egy díványon szunyókáló, jókedvű, játékos, szobatiszta, pajkos kutyi lett. És mi az, amit adtál a kutyának? Esélyt. Esélyt egy jobb életre, egy szerető családra, egy biztonságot nyújtó otthonra élete végéig. A legnagyobb ajándék, amit ember egy kutyának adhat. A fajtamentés végig mögötted és melletted áll majd, együtt választjuk ki gondozottad számára a legideálisabb családot. Elmondod majd észrevételeidet, meglátásaidat és javaslataidat a kutyával kapcsolatban. Nos, ha úgy gondolod Te vagy ez az elkötelezett, önzetlen segíteni vágyó – ne habozz, jelentkezz! Te vagy a MI EMBERÜNK!

Gazdira váró védenceink


Örökbefogadói regisztráció

Örökbefogadói jelentkezés - Tacskó fajtamentés