Magyar Vizsla fajtamentés

Egy ház nem otthon VIZSLA nélkül

A kutyáknak igenis van természetes környezetük: az emberi család

Az élet egy vizslával jobb

A kutyának csak egy célja van az életben: elajándékozni a szívét

A legtöbb kutyának gazdája van, a vizsláknak személyzete

Minden, amire szükséged van a szeretet és egy VIZSLA

Rólunk

A Futrinka Egyesület Magyar Vizsla Fajtamentő Csoportjának kezdetét annak idején egy olyan idős vizsla kapcsán kialakuló összefogás jelentette, aki az akkor még kimondottan rossz hírű fővárosi ebtelepre került be. Sajnos – más fajtatiszta kutyák mellett – már a vizslák is nagy számban kóborolnak az utcán, szomorkodnak gyepmesteri telepeken vagy menhelyeken, sok vizsláról viszont saját tulajdonosa mond le. Egyesületünk 10 éves fennállása óta évente mintegy 250-300 vizsla és vizslakeverék kerül a gondozásunkba az ország egész területéről. Saját menhellyel nem rendelkezünk, így bérelt kennelsoron, valamint családi- és kutyapanziókban kerülnek elhelyezésre védenceink. Egyesületünk minden védence oltva, chipelve, parazitamentesítve, szívféregre szűrve és ivartalanítva fogadható örökbe.
Támogatói ajándékok
Az ajándékok megtekintéséhez kattintson a képre.
Kapcsolat
magyarvizslasos[kukac]gmail.com https://www.facebook.com/magyarvizslasos

A vizsla jellemzői

A magyar vizsla nagyon értelmes, engedelmes, tanulékony, nyugodt kutya. Voltaképpen rendkívüli adottságokat hordozó.. Éles szimatú, szenvedélyes apportírozási hajlamú állat. A vizet is nagyon szereti. A vizsla értelmes, barátságos, kiegyensúlyozott és sportos kutya. Szeret tanulni készséges, és mindig nagyon engedelmes is. A gazdájához és családjához hihetetlenül kedves és hűséges. Nagyon szeret apportírozni és úszni, kiváló a szaglása és rendkívül kitartó. Ez a kutya nagyon szeret otthon lenni, a család társaságában. Tovább

Az örökbefogadásról

Minden tőlünk kikerülő kutya oltott, parazitamentesített, chippezett és ivartalanított, kivéve a beteg, valamint  fiatal koruk miatt nem operálható kutyáinkat. Ilyen esetben ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe a kutyát. Esetleges egészségügyi problémáiról felvilágosítást adunk, elmondjuk mivel jár annak a kezelése, továbbá igyekszünk a lehető legrészletesebb tájékoztatást nyújtani az általunk megismert tulajdonságairól, viselkedéséről. Örökbefogadás minden esetben csak az örökbefogadási nyilatkozat feltételeinek elolvasása, tudomásulvétele, és annak aláírása után lehetséges. Egyesületünk kizárólag benti tartással ad örökbe, kerti tartásra NEM. Amíg a gazda nem tartózkodik otthon addig is csak a lakásban/ házban helyezheti el a kutyát, megelőzve a szökést/ lopást/ mérgezést/ stb., illetve a hideg és meleg idő viszontagságait. Erre sem a kert, sem a kertben lévő kennel nem alkalmas. Kérjük, csak olyan jelentkezzen örökbe fogadónak, aki a benti tartás feltételeit tudja vállalni, melyet alkalmanként szúrópróbaszerűen ellenőrizhetünk.  2018. január 1-től védenceinket egy jelképes, 30.000 Forint adományért cserébe lehet örökbefogadni, mely a kutya kezelésének, oltásainak egy részét fedezik.

Mit jelent ideiglenes befogadónak lenni Számodra és mit a kutya számára? Kezdjük Veled. Van időd, módod és lehetőséged arra, hogy otthonodba fogadj egyet mentvényeink közül. Úgy ítéled meg, hogy Neked és a családod tagjainak – két- és négylábúakat is beleértve – egyaránt van kapacitásotok erre a nagyon szép, de nagyon áldozatos feladatra. Rendelkezned kell türelemmel, empátiával, nem kevés humorérzékkel és sok szabadidővel. Tudnod kell, hogy ez egy sírós-nevetős időszaka lesz az életednek. Az általad kiválasztott kutya csak nagyon ritka esetben teljesen problémamentes. Az igazat megvallva inkább az ellenkezője valószínű. Csak néhány az előforduló problémák közül: bepisil. És be is kakil. Szorong. Szocializálatlan. Ebből kifolyólag kezelhetetlen. Esetleg agresszív. Hab a tortán, ha balesetes, sérült, vagy valamilyen betegségben szenved. Jól hangzik? Ha még mindig úgy gondolod, képes vagy ezt a sok mindent külön-külön, vagy akár egyszerre kezelni, és ami talán a legfontosabb: NEM ADOD FEL, nos akkor van egy jó hírem. Napról napra látni fogod az átalakulást. Neked fog megnyílni. Te leszel, akinek először csóválja a farkát. Akinek először megnyalja a kezét. Akitől elfogadja a jó szót és a jó falatot. És észre sem veszed, mikor lett így – de az elején kezelhetetlen, kapkodós, csaholó, megátalkodott ebből mostanra egy díványon szunyókáló, jókedvű, játékos, szobatiszta, pajkos kutyi lett. És mi az, amit adtál a kutyának? Esélyt. Esélyt egy jobb életre, egy szerető családra, egy biztonságot nyújtó otthonra élete végéig. A legnagyobb ajándék, amit ember egy kutyának adhat. A fajtamentés végig mögötted és melletted áll majd, együtt választjuk ki gondozottad számára a legideálisabb családot. Elmondod majd észrevételeidet, meglátásaidat és javaslataidat a kutyával kapcsolatban. Nos, ha úgy gondolod Te vagy ez az elkötelezett, önzetlen segíteni vágyó – ne habozz, jelentkezz! Te vagy a MI EMBERÜNK! Ha ideiglenes befogadáson gondolkozik, kérjük először olvassa el az összefoglalónkat is itt!  

Gazdira váró védenceink


Örökbefogadói regisztráció

Szeretné örökbe fogadni egyik védencünket? Tegye meg az első lépést! Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Kérjük, minden kérdést átgondoltan és őszintén válaszoljon meg. Válaszai sokat segítenek abban, hogy megismerjük Önt és mind Önnek,  mind védencünknek a legjobb társat találjuk meg.
Örökbefogadói jelentkezés - Magyar vizsla fajtamentés
Ha elpusztult: Hogyan pusztult el? Ha elszökött: Hogyan és honnan szökött el? Ha eladta/elajándékozta: Miért?