Kanapécsücsök kerestetik!

Kanapécsücsök kerestetik!

Már többször írtunk arról, hogy az emberi oldalról miért jó Ideiglenes befogadónak lenni. Milyen jó segíteni egy kutyának, hogy könnyebben illeszkedjen be az új családja életébe, látni boldog gazdis életet élni.

De miért is jó egy kutyának, hogy ideiglenes gazdija van?
Van kihez tartoznia. Már ez is erősíti a szocializációját, hiszen megtanul egy új napi menetrendet. Ez az ő világában is rendet tesz, és ha az ideiglenes családjában van egy másik kutyatárs is akkor az csak hab a tortán. Mindkét kutya csak profitál az együttélésből. Ezt személyes tapasztalatból tudom.
Az ideiglenes kutya megtanulja a családban élés szabályait és az alapvető parancsszavakat, így a leendő gazdának sokkal könnyebb dolga lesz a tanítással, fegyelmezéssel.
A kutya megtanulja, hogy ha otthon marad, az nem feltétlenül rossz, és a frusztrációját nem a lakáson kell levezetnie, mert az ideiglenes gazdi hazamegy hozzá. Az ideiglenes gazdi kiismeri a kutya viselkedését, alkalmazkodását és az emberekkel, kutyákkal való viszonyát, így sokkal bővebb információt áll módunkban az örökbefogadók felé továbbítani, akik így könnyebben el tudják dönteni, hogy a kutya beleillik-e a családjukba, életvitelükbe.

Az ideiglenes gazdiknál élő és onnan örökbeadott kutyák esetében ritkábban fordul elő, hogy visszaadják a kutyát. Hiszen sok és hasznos tájékoztatást, tanácsot és útmutatást tudunk adni a leendő gazdinak, mert az ideiglenes gazdi együtt élt a kutyával, és ily módon jól kiismerte őt.

Kérünk, ha rendelkezel egy kanapécsücsökkel, kevésbé használt fotellel, és a szívedben óriási hellyel, akkor ne habozz és jelentkezz ideiglenes befogadónak, és segíts egy kutyának, hogy megtalálja az álomcsaládját.

Moni

Leave a reply