Önkéntesség

Egyesületünk 2006 óta tevékenykedik hivatalos keretek között az állatvédelemben.

Három fajtamentő csoportot - magyar vizsla, német dog, tacskó - működtetünk, illetve egy esélytelen,
hátrányos helyzetű keverék és fajtatiszta kutyákon segítő ún. Alap Tevékenységi csoportot. Összesen évente kb. 450 kutyának adunk új esélyt!

Egyesületünknek jelenleg 3 alkalmazottja van,  ők a tárnoki kennelsoron élő kutyáink ellátásáért felelős gondozók. Rajtuk kívül mindannyian önkéntesként segédkezünk a Futrinka Egyesületnél.

Csak egy maroknyi csapat dolgozik teljesen önkéntes alapon, család és munka mellett, hétvégente, szabadidejében.

Folyamatosan várjuk új segítők jelentkezését!

Mindannyian elmondhatjuk, hogy először csak egy-egy kutyához kötődtünk,  majd megéreztük, micsoda szeretetbázis van kint Tárnokon, a bérelt kennelsorunkon. Egy-egy délutáni séta nemcsak a kutyáknak tesz jót, hanem az embert is feltölti energiával, szeretettel, tenni akarással.

Később rendezvényeken segítettünk, vagy egy-egy kutya fuvarjában, plakátolásban, fotózásban, beteg kutya ápolásában, vagy gyűjtésben, ki miben jó, mire van lehetősége. Majd szép lassan azt éreztük, hogy egy család részesei vagyunk. Egy nagy családé, ahol sokféle ember, sokféle habitussal, sokféle munkát végez.

De a cél közös: önzetlenül visszaadni azt a feltétel nélküli szeretetet, amit a kutyáktól kaphatunk!

Ha van egy kis szabadidőd és szeretnéd kipróbálni milyen önkéntesnek lenni, figyeld híreinket honlapunkon, a facebookon, vagy jelentkezz az info@futrinkautca.hu címen.

Néhány példa arra, hogy milyen sokféle önkéntes munkával segíthetsz:

Ideiglenes befogadás: hogy védenceink családban, melegben tölthessék azt az időt, amíg nem találjuk meg számukra az ideális, végleges gazdát.

Rendezvényeinken való részvétellel: kutya-felügyelet, szórólapozás, stb.

Tárnoki bérelt kennelsorunkra folyamatosan várjuk a hétvégi önkénteseket. A feladatok különbözőek, legfőképp a kutyáink ellátása, sétáltatása a feladat,  ami kutyák számára ez hatalmas élmény, és a szocializációs folyamat fontos része.

Autós, fuvaros segítségre folyamatosan szükségünk van (állatorvoshoz, gazdához szállításban, stb.)

Gazdi kereső kutyáink hirdetése (iwiw, facebook, apróhirdetéses weboldalak, legális helyeken történő plakátkihelyezés, stb.)

Amennyiben messze laksz tőlünk, úgy is tehetsz értünk!

Készíts saját kampányt!

Úgy gondolod, van egy baráti, iskolai, munkahelyi közösség, akit meg tudnál szólítani?

Szervezz egy önálló eseményt, egy focimeccset, egy közös főzést, egy filmklubot, egy túrát, amelynek bevételét a Futrinka Egyesület programjának ajánlod.

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!