Szöveg címe


Orvo-SOKK, segítség!

Az alap tevékenységi csoport esélytelen keverék kutyákat, illetve egyéb, rászoruló állatokat ment. Ebből fakadóan időről időre kerül hozzánk olyan jószág, akinél az állatorvosi költségek előteremtése hatalmas feladat, talán akkora, amely meg is haladja az erőnket. Ezért kérjük a ti segítségeteket nem csak a finanszírozás feltételeinek megteremtésében, hanem abban is, hogy hírét viszitek segítségkérésünknek.

Nem titok, de az alap tevékenységi csoport kasszája kiürült. Üres zsebbel kellene átvészelnünk a következő adó 1%-ig terjedő időszakot, ráadásul úgy, hogy ne éljük fel előre az összes, még be sem érkezett forintot. Nem könnyű ez, mint ahogy nemet mondani sem könnyű, s most már sajnos a nemek sem segítenének, nem tennék láthatatlanná, főleg nem költségmentessé a már nálunk lévő kutyákat, illetve macskát.

Az általános fizetendőkön kívül most kettő kiemelt betegünk van, akikért kérjük a drukkokat, illetve számítanánk a segítségetekre is, hogy az állatorvosi számláikat ki tudjuk fizetni.

Az egyikük Sunny, az idős terrier keverék szuka, aki az oroszlányi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Sunnynak egy gyerekfejnyi emlődaganata volt, amely sajnos a szövettan eredménye alapján rosszindulatúnak bizonyult. Az oroszlányi állatvédők megoperáltatták, hozzánk a további vizsgálatokra érkezett, így átesett ultrahangon, kapott chipet, oltást, megcsináltattuk a komplex vérlabort, s igyekeztünk mindent biztosítani, hogy Sunny gondtalanul tudjon élni. Már az első vizsgálatoknál kiderült, hogy további emlődaganatok is vannak sajnos Sunny testében, de sajnos most hétvégén rosszul is lett, így ideiglenes befogadói rohantak vele az állatkórházba. Az ultrahang rámutatott a baj okára: a kiműtött óriás tumor helyén egy újabb növekszik iszonyatos gyorsasággal, mostanra már tojás nagyságú, s ez nyomja az idegeket, okoz fájdalmat a kiskutyának. Valójában versenyt futunk az idővel, próbálunk helyes döntéseket hozni, s amíg lehet, az élet esélyét biztosítani Sunny számára. Ez viszont költséges amellett, hogy a befogadói számára hihetetlenül embert próbáló feladat.

Sunny képtára:
http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/sunny/

A másik nagy betegünk egy macska, Meru. Ő az Illatos útról került hozzánk, ahová nagyon rossz állapotban került. Meru alig egy kiló, nagyon sovány, illetve egyensúly-zavarai vannak, amellett pedig megy a hasa. Az állapotát előidéző ok egyelőre ismeretlen, de az ultrahang a veséjénél talált minimális elváltozáson kívül negatív. Csináltattunk vérlabort és teszteket, ezek eredményére várunk, illetve speciális tápláláson van, naponta többször, kis adagokat fogyaszt speciális élelméből. Az egyensúly-zavar oka még nem ismert, viszont az imbolygását az is okozhatja, hogy hét karma benőtt a karomágyba, így a mancsai gyulladásban vannak. Meru szépen viseli a megpróbáltatásokat, s gyakorlatilag le sem lehet tenni, csak az ember ölében érzi magát biztonságban, a saját helyén sír. Reméljük, hogy hamarosan sikerül belőle egészséges cicát varázsolni, de egyelőre inkább a lelki támogatásotokban bízik, illetve kéri segítségeteket az állatorvosi költségeihez, speciális diétájához.

Meru képtára:
http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album241/meru/

Kérünk mindenkit, ha akár néhány száz forinttal is, de hozzá tudna járulni védenceink gyógyulási költségeihez, segítsen. Minden kis figyelem, megosztás is sokat számít, illetve ha valakinél van még nem lejárt szavatosságú Vetri-DMG folyadék vagy Royal Canin Macska Gastrointestinal száraztáp vagy tasakos eledel, azt örömmel fogadnánk.

A Futrinka Egyesület számlaszáma: K&H Bank 10404089-49575251-57561000, a megjegyzés rovatba kérjük, hogy tüntessétek fel, hogy ALAP.

Köszönjük!

Vissza...

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!