Szöveg címe


Mert a kertben jobb neki?!

Ezt a mondatot sokszor halljuk a kutyáink örökbeadási folyamatánál. A Futrinka Egyesület egyik fő kikötése, hogy a kutyáinkat nem adjuk örökbe, csak benti tartással. Ezért sokan megorrolnak ránk mert még mindig sokak fejében él az a régi, begyepesedett nézet, hogy a kutya a kertbe való. DE ez nem így van!

A kert nem helyettesíti a sétákat, a kutyák számára megfelelő mennyiségű mozgást. A kertben tartás ellustítja a gazdákat, és így egyre kevesebbet foglalkoznak a kutyáikkal.

A vizslák esetében sokszor vitáznak velünk, és érvelnek a leendő gazdinak jelentkezők, hogy a vizslának jobb a kertben mert ott sokat tud mozogni.
Igen, abban az esetben ha a gazdi játszik vele, vagy kint foglalatoskodik és a kutya vele lehet. Mert a vizsláknak ez a fontos! A gazdival való kapcsolat. A vizslák nagyon emberközpontúak szeretnek ott lenni, ahol a gazdák vannak, részt venni a család életében, ott horkolni a gazdi lábánál.
Ha a gazda nincs kint a kertben vele, akkor ők is csak szomorkodnak és összekuporodva alszanak, nem fogják róni a köröket.

Kutyáinkat sokszor borzalmas körülmények közül mentjük. Sokuk a kert végében láncon vagy egy tákolt ólban tengették életüket, áztak, fáztak vagy éppen a nap elől sem tudtak elbújni a rossz tartásik körülményeik miatt.
Mi nem szeretnénk újból kitenni őket ennek, ezért is ragaszkodunk a benti tartáshoz, ahhoz, hogy a család egyenrangú családtagként kezelje kutyáinkat. Mert ezt ÉRDEMLIK!

Kutyáink nem házőrző fajták, és az esélytelen keverék kutyáink sem azok. Amikor bejön a hideg téli időszak, és a hőmérséklet lemegy 5 fok alá, ők már fáznak. Hiszen a bundájuk nem melegíti őket eléggé. Ha egyedül vannak a kertben és nem foglalkoznak velük, akkor elszökhetnek, és bármilyen baleset érheti őket. Hiszen nem figyel rájuk senki.

Mi családtagokat adunk örökbe, akiket csak szeretni kell  és megadni nekik mindazt, amit előző életükben nem adtak meg nekik. A SZERETETET és TÖRŐDÉST.

Szeressük négylábú családtagjainkat, és becsüljük meg kutyáink önzetlen szeretetét!

Vissza...

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!