Szöveg címe


Macskajaj

A Futrinka Egyesületnek nincs macska "szakosztálya", célzottan nem mentünk bársonytalpú cicákat, de ha úgy alakul, nem megyünk el mellettük sem, hiszen egy állatvédőnek nem csak a kutyák iránt van szíve...

Így történhetett, hogy rövid idő leforgása alatt sikerült az eddigi működésünk során az egyidőben legtöbb gazdára váró cica-védenc létszámot elérnünk, illetve sajnos a mentési "módszer" miatt az érkező jószágok állatorvosi költségei is hatalmasak, amit nem tudunk segítség nélkül előteremteni. Kérjük, hogyha hozzájárulnátok a cicáink ellátásához, aFutrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú bankszámlájára utaljatok, s a megjegyzés rovatban tüntessétek fel: CICA. Nagyon köszönjük előre is!

S lássuk, hogy kik is azok, akikre gyűjtünk, illetve akiknek sürgősen gazdát keresünk. Ha valamelyikükről szeretnétek több információt megtudni vagy akár örökbefogadnátok, írjatok az info@futrinkautca.hu e-mail címre.
 
Minden idők legdrágább cicája valószínűleg Zli, a tárnoki kennelsorunknak otthont adó lovarda mellett talált, súlyosan sérült, balesetes cicalány, aki most ideiglenes befogadónál várja, hogy valaki éppen egy ilyen sokat megélt, de az emberek felé nyitni akaró cicát akarjon maga mellett tudni. Zlinek operálni kellett a medencéjét, illetve a combcsontját, de erre csak a sokktalanítását követően kerülhetett sor. Néhány napig egyáltalán nem volt biztos az sem, hogy életben marad... Az eddigi állatorvosi költségei meghaladják a 180.000 Ft-ot, s még csak most kezdte el az oltási programját, tehát lesz vele további kiadásunk is a közeljövőben.
 
Zlitől csak egy picivel marad le Meru, az Illatos úti szőrpamacs, aki alulfejletten, soványan, náthásan és hasmenéstől küzdően került a gondozásunkba. Merunál mindenféle vizsgálatot elvégeztettünk, s mindig egy-egy potenciális okozati tényezőt sikerült is kizárnunk, de az állapota még mindig nem tökéletes. Az már valószínű, hogy az egyensúlyzavara maradandó, javítani nem fogunk tudni rajta, de egyelőre a speciális táplálás mellett is vissza-visszatér a hasmenése, az arcát pedig folyamatosan tisztítani kell. Ő nem egyszerű cica, így olyan gazdit keresünk, aki mindezeket biztosítani tudja számára, s felelősen vállalja a nagyon magas árú konzervek, gyógytápok beszerzését is. Meru, tekintettel arra, hogy az ellátási költségeibe az ideiglenes befogadói is jelentősen beszállnak az élelem biztosításával már így is több, mint 100.000 Ft-nyi állatorvosi tartozást halmozott fel.
 
Új érkező, de vélelmezhetően ő is megpörgeti a tartozás-mutatót ESC, a pöttömke cicalány, aki taknyosan és hasmenéssel kódorgott egy vidéki lovardában. Ott nem lett volna esélye túlélni, így gondolta, hogy önként csatlakozik hozzánk, s az egyik vezetőségi tagunk közvetlen segítségét kérte, aki nem tudta hátrahagyni őt. ESC számára ideiglenes befogadót is keresünk, mert jelenleg egy szállítóboxban lakik a kennelsoron, ami nem tekinthető ideális megoldásnak számára. A szemét és a pocakját kezeljük, ha nem javul, további támogatásra lesz szüksége, addig az oltási programját sem kezdheti meg.
 
Szintén frissen érkezett Enter, a másik babacica, aki legalább egészséges, így ő a féreghajtást, parazitamentesítést követően felszerelődhet egy azonosító chippel és a szükséges oltásokat is elkezdheti gyűjteni az oltási könyvébe, hogy majd gyorsan révbe érjen egy szerető gazdi oldalán.
 
A fenti arzenálból egészségessége miatt kivilágít RoziCica, akivel már túl sok tennivalónk nincs, ha azt nem számítjuk, hogy nagyon jó lenne megtalálni számára a végleges, biztonságos otthont. RoziCica lakáshoz szokott, de kicsit öntörvényű, kedve szerint barátkozós cicalány, aki a korábbi utcai harcos életét nem tudja teljesen feledni, így ő olyan családba való, ahol nem ragaszkodnak a folyamatos ölelgetéshez, hanem elfogadják, hogy ő egy önálló személyiség, aki akkor megy hízelegni, amikor neki ahhoz kedve van.
 
Macskarajongók, megosztásra fel!

Vissza...

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!