Szöveg címe


Gyere önkénteskedni a Futrinkás kutyákhoz!

Minden nap, minden áldott nap kell valaki, aki ellátja a tárnoki kennelsoron élő kutyákat. Kell valaki, aki a gazdisodásig odafigyel, szeretgeti, sétáltatja, tanítgatja...

Minden nap, minden áldott nap kell valaki, aki ellátja a tárnoki kennelsoron élő kutyákat. Kell valaki, aki a gazdisodásig odafigyel, szeretgeti, sétáltatja, tanítgatja azokat, akiknek van esélyük, és biztonságot ad azoknak is, akik már nem nagyon hisznek abban, hogy egyszer lesz egy másik otthonuk is és nem velünk öregszenek meg végképp.

Hét közben egy alkalmazottal igyekszünk megoldani a néha megoldhatatlannak tűnőt, mostanában az sem mindig úgy alakul, ahogy szeretnénk, így vannak délutánok, amikor a maroknyi rutinos közül kell valakinek kimennie, hogy legyen esti séta, etetés és békében záródhasson a nap. A hétvége jellemzően az önkénteseké, de egyre kevesebben vagyunk: nem azért, mert elmennek emberek, hanem mert az életük máshogy alakul és abba Tárnok végleg vagy átmenetileg már nem fér bele. Azok pedig, akik maradtunk, igyekszünk menni, amikor csak szükség van rá, már nem mi határozzuk meg, hogy melyik napot, fél napot szánjuk erre, hanem a szükség mondja meg, hogy mikor kell ráérnünk. A kutyák miatt, kizárólag értük van ez, de fontos, hogy újak is jöjjenek, sétáltatni, ismerkedni, beszokni, rutint szerezni, mert mi, maradékok már nem bírjuk és szeretnénk újra úgy kutyázni, ahogy igazán jó: szabadon választva meg a napot, az órát vagy legalábbis esélyt kapva arra, hogy szabadon választhassunk.

Hogy mire is keresünk önkénteseket?

Egy tárnoki nap két műszakra oszlik, van délelőtt és van délután, de sokszor egy ember visz egy egész napot egyben, a nyári időszakban ez kifejezetten kellemes tud lenni, hiszen a szabadban, kutyák között tölti az ember az idejét. A hétvégékre és ünnepnapokra kellene betanulnia olyan új lelkes embereknek, magyar vizsla, német dog, tacskó vagy csak egyszerűen kutyabarátoknak, akik ellátják a kutyáink körüli feladatokat:

- megsétáltatják a kennellakókat, kitakarítják a kenneleket, összeszedik az ürüléket a kifutón,
- beadják a gyógyszereket, lemossák a sebeket, felügyelik a betegeket,
- rendet raknak a kennelsoron, gondoskodnak a vizek és szükség esetén a plédek cseréjéről,
- megetetik egyszer, a nap végén a többséget, illetve kétszer azokat, akiknél ez előírás,
- s közben nagyon szeretik, tanítgatják a kutyáinkat, illetve játszanak velük a kifutón.

A tárnoki műszak felelősség, ha valaki vállalta, akkor ott kell lennie és végig kell csinálnia a feladatokat, hiszen a kutyáink számára ez a kapocs a külvilággal, ez teremti meg az ő boldogságuk, biztonságuk alapját. A műszakok beosztása önkéntes alapon, nagyjából egy-két hétre előre történik, így mindenki tud tervezni. Akár havi egy fél nap is hatalmas segítséget jelenthet, ha mindenki csak ennyit vállalna, nem lenne soha gondunk és többen is lennénk kinn, így a kutyáink lényegesen többet is mozoghatnának!

Természetesen emellett lehet jönni "csak úgy" sétáltatni, időbeli kötelezettség nélkül, ez is nagy segítség, de kérünk mindenkit, hogy ilyen szándékkal csak 10 óra és 14.30 között érkezzen, ezt megelőzően még a reggeli gyors séta zajlik, ezt követően pedig a levezető séta és az etetés.

Ha valaki szeretne a későbbiekben műszakot vállalni, mert szívesen végezne hasznos önkéntes munkát a jövőben, a rutinosabb tárnokozók mellett lehet betanulni. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges az info@futrinkautca.hu e-mail címen. Mindenkit várunk, hiszen kutyázni jó!

Vissza...

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!