Szöveg címe


Gipsznek elkötelezett ideiglenes befogadót keresünk

GIPSZ LÁBA megköveteli, hogy döntsünk, de egyben azt is elvárná, hogy akadjon számára egy elkötelezett ideiglenes befogadó.

Ki az a Gipsz?

Gipsz egy fiatal-felnőtt közepes-nagy termetű keverék kan kutya, akit a kisvárdai menhelyről vettünk át. A bal mellső lábát nem használta, ezért gondoltuk, hogy mint esélytelen, nálunk talán nagyobb lehetőséget kaphat. Egy végtelenül kedves, alázatos, más kutyákkal is kompatibilis, megfelelni akaró kutya. Nem sokat ismer a világból, így elsőre félénk lehet, de akkor sem agresszív, nem kap oda, csak csendben fél. Egyszerűen egy iszonyatosan jófej, nagyon érzékenylelkű barát. Mi van a lábával?

A menhelyen még úgy tudták, hogy valószínűleg egy autó roncsolhatta össze. Mi innen indultunk, de kiderült, hogy nem ez a gond, hanem az, hogy a vállában van egy légpuska lövedék, ami idegpályát roncsolt (így tehát az eltávolítása sem fordítaná vissza a mostani állapotot), s emiatt a lábában keletkezett egy "görcs", ami egészen a lábujjvégekig kihat, így azt nem használja teljes értékű lábként.Milyen lehetőségeink adódnak?

A neurológus véleménye szerint 3 lehetőségünk van:

- amputáljuk a lábat - így nem gyullad be a mancs, nem húzza-vonja, nem használja, hamar megszokja, egyszeri költség, rövid rehabilitáció, aztán rendben vagyunk;

- elvégeznek egy speciális műtétet, amelyben kimerevítik a lábát, ez fájdalmas, az eredménye kétséges, lehet, hogy utána az első verzió lép életbe;

- veszünk egy speciális "merevítőt", amit nem kell folyamatosan hordania, de rendszeresen kell, s emellett megszervezzük, hogy eljusson kutyaúszásra, illetve akupunktúrára, hogy hátha javul az adott láb - ha nem, akkor ebből a verzióból is az egyes verzióhoz vezet az út.

Mire lenne szükségünk?

Egy ideiglenes befogadóra, mert a harmadik megoldás mellett szeretnénk dönteni. Ehhez azonban a kennelsor nem felel meg, s befogadóból sem akármilyen, merthogy Gipsznek sajnos a kezdeti időben hetente legalább két alkalommal el kell jutnia vagy ilyen vagy olyan kezelésre - a benzinköltséget térítjük. És a benti tartás az kötelező azzal, hogy a merevítőt is viselnie kell, ha felügyelet alatt van.

Mentsük meg Gipsz lábát! Mi hiszünk benne, hogy sikerülhet, de ehhez találnunk kell számára egy átmeneti családot, ahol a szükséges háttér megteremthető.

info@futrinkautca.hu


Vissza...

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!