Szöveg címe


A hét kutyája: Küvetta, aki többkörös mentett kutya

Küvetta még fiatal, valahol a második éve körül járhat, de már többszörösen megtapasztalhatta, hogy milyen is az ember. Nem, nem azért, mert ő klasszikusan rossz kutya lenne, hanem azért, mert már élete első szakaszában sem kerülhette el az állatvédők segítségét. De ne szaladjunk ennyire előre...

2012-ben a Futrinka Egyesület Alap Tevékenységi Csoportja megkísérelte újra a működés rögös útjára állítani az addig létszámstopot hirdető önmagát, melyhez támogatókra, lelkes követőkre, s a kutyák mentési, ellátási költségeinek finanszírozására képes adományozókra. Optimistán próbáltunk a jövőbe tekintetni, s egyben érdemi segítséget szerettünk volna nyújtani egy-egy, nem a 14. nap után azonnal altató, hanem az állatvédelmi szemléletet részben vagy egészben elsajátító gyepmesteri telep állatainak, így a saját szervezeti méretünkhöz képesti nagyobb, több kutyát érintő mentéseket terveztünk.

Az egyik ilyen mentés keretein belül érkezett meg hozzánk Küvetta, a fekete szépség. A félénk, bearded collie jellegű, selymes szőrű, közepes-nagy keverék szuka hamar megszokta kennelsorunk életét, s önkénteseinknek sem volt nehéz beleszeretni ebbe a játékos, kifinomult, nagyon érzékeny lelkű, de kedves, ragaszkodó és minden más kutyával játékos kutyalányba.

Az oltási könyve alapján kiderült, hogy az Illatos útra őt leadó gazdája már harmadik volt a sorban, de az első bejegyzett tulajdonos egy másik állatvédő szervezet volt, akik sajnos nem kaptak értesítést arról, hogy Küvetta hosszú időn át koptatta az Illatos út betonját, pedig ők is kiváltották volna, mint egykori védencüket, akit még babakorában adtak örökbe. Az oltási könyv azt igazolja, hogy Küvetta túl sok időt sehol nem tölthetett, így valódi, szerető gazdája kizárt, hogy tényleg volt élete eddigi időszakában, de most azt tűztük ki magunk elé célul, hogy felkutassuk azt az aktív, esetlegesen egy másik kutyával is rendelkező családot, aki szeretettel nevelgetné ezt az igazi csodát. Küvetta gyerekek mellé is örökbefogadható, emberekkel megbízható, ragaszkodó, kedves.

Mivel Küvetta jelenleg a kennelsorunk lakója, így ott lehet őt meglátogatni, illetve várja mindazokat, akik szeretnének vele egy kellemes sétát megejteni a környéken. Ha valaki úgy gondolja, hogy átmeneti otthont tudna számára biztosítani a gazdára találásáig, jelentkezzen, hiszen ideiglenes befogadót is keresünk számára.

Küvettáról bemutatkozó e-mail küldésével érdeklődni az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet.


Cikk forrása:
http://www.futrinka-alap.blogspot.hu/2013/02/a-het-kutyaja-kuvetta-aki-tobbkoros.html

Vissza...

Bankszámlaszámunk:

10404089-49575251-57561000
(K&H Bank)

Adószámunk:

18258473-1-43

HÍREK

Vásárolj bilétát és támogasd vele a Futrinkát!